Pořídili jste si nového pejska a vybíráte vhodné jméno pro fenku? Zjistěte, jak vybrat to nejlepší a inspirujte se zajímavými jmény, která vám pomohou vybrat dokonalé oslovení pro vaši novou čtyřnohou kamarádku. Vyberte jméno, které bude nejen praktické, ale také bude odrážet osobnost pejska. 

Výběr jména pro fenku jako důležitý úkol

Ve chvíli, kdy si přinesete domů svého nového čtyřnohého chlupatého kamaráda, bude vás čekat dlouhý seznam úkolů od nákupu pelíšku a krmení, přes pořízení zábavných hraček až po výběr dokonalého jména, což také patří mezi důležité úkoly, pro někoho je možná tím nejtěžším. Aby vám výběr jména pro fenku nedělal příliš velké problémy, přinášíme vám inspiraci a aktuální trendy v oblasti jmen pro fenky.

Trendy v oblasti psích jmen

Při výběru vhodného jména je velmi důležité i to, aby se všem, co se budou o pejska starat, jméno dobře vyslovovalo. Ovšem fantazii se v tomto ohledu meze rozhodně nekladou. A jaké jsou v oblasti psích jmen pro fenky aktuální trendy? Žebříčku vévodí tato jména pro fenky:

  • Meggie
  • Jassie
  • Bella
  • Mia
  • Lilly

Pokud pro fenku hledáte spíše nějaké netradiční a originální jméno, můžete použít některé z následujících:

  • Mika
  • Zara
  • Gigi
  • Indy

Inspirujte se při výběru jména vlastními zájmy

Při výběru jména pro fenku se můžete jednoduše inspirovat svými vlastními zájmy. Jednou z variant je jméno psího hrdiny z vašeho oblíbeného filmu, seriálu, knihy nebo komiksu. Právě tento typ jmen je oblíbenou volbou mnoha majitelů čtyřnohých psích miláčků. Ať už dáváte přednost strašidelným hororům, thrillerům, napínavým dojákům nebo moderním komediím, v této oblasti naleznete nekonečnou inspiraci jmen pro fenky. Bez ohledu na plemeno, velikost nebo osobnost vašeho chlupatého čtyřnohého miláčka tak určitě najdete takové jméno, které mu perfektně padne a bude mu vyhovovat.

Jedním z takových populárních filmových jmen je například Bella z filmu Bella a Sebastián, Dorothy z filmu Čaroděj ze země Oz nebo Nala z Disneyho klasiky Lví král.

Výběr jména podle osobnosti a vzhledu fenky

Jedním z nejčastějších faktorů pro výběr jména fenky je také její osobnost, charakter, vzhled, původ nebo rasa. Pro fenky klidnější povahy nebo fenky s hladkou či dlouhou srstí se skvěle hodí nějaké elegantní a vznešené jméno. Pokud je naopak pejsek aktivní a hravý, vyberte takové jméno, které bude odrážet energii a hravost.

Jméno je možné volit také podle barvy srsti. Pro fenky s bílou srstí se skvěle hodí jména jako například Vločka, Angel, Pearl nebo Crystal. Naopak fenkám s černou srstí výborně sedí jména typu Blackie, Shadow nebo Ebony.

Pokud chcete vybírat jméno podle rasy, u fenek zlatých retrívrů jsou oblíbenou volbou jména jako Bella nebo Lucy. U labradorských retrívrů a jezevčíků je to Molly a Daisy. U fenek čivav je nejčastějším jménem Chloe, Daisy, Princess a Coco, u buldoků pak Lola, Lucy, Daisy a Stella.

Jednoslabičná a snadno vyslovitelná jména jako ideální volba

Praktickým řešením jsou jednoslabičná jména pro fenku, která jsou krátká, zvučná a snadno vyslovitelná. Kromě toho, že jsou snáze zapamatovatelná, psi na ně také mnohem lépe reagují a rychleji si na ně zvykají. Základem výběru je také snadná výslovnost jména. Myslete na to, že na vašeho pejska budete volat několikrát denně. Volte proto jméno, které se dá vyslovit snadno a rychle a existuje malá pravděpodobnost, že by jej někdo komolil.

Prověřená kvalitaod roku 1937

Kvalita prověřená časem. Věnujeme se prodeji a distribuci holandských krmiv, které se na trhu objevili již v roce 1937. Naše granule získali certifikaci kontroly bezpečnosti, kvality potravin i certifikaci výrobní kvality.
IFS Food certifikát kvality

IFS Food certifikát kvality

Granule bardog získali certifikaci IFS Food kontroly bezpečnosti a kvality potravin.

Více
GMP + certifikát výrobní kvality

GMP + certifikát výrobní kvality

Za dodržování nejpřísnějších norem a předpisů v celém výrobním postupu.

Více
Rychlé doručení

Rychlé doručení

Veškeré zboží držíme skladem. Odesíláme zpravidla do 24 hodin od objednání.

Více
100 % bezpečný nákup

100 % bezpečný nákup

Bezproblémová možnost výměny a vrácení zboží.

Více
mobile app
Máme mobilní aplikaci. Stáhněte si ji zdarma.
google play apple store