Trápí vás různé problémy se srstí vašeho pejska? Pomocí následujících rad a doporučení můžete dosáhnout zdravé, lesklé a krásné srsti u psů. Inspirujte se konkrétními postupy, které můžete použít ke zlepšení kvality srsti svých mazlíčků.

Důležitost péče o srst pro zdraví a vzhled psa

Pravidelná péče o srst psů je vedle kvalitní výživy velmi důležitá nejen pro vzhled psa, ale i pro jeho zdraví. Správná péče má podstatný význam i z hlediska hygieny a mentální pohody. Zároveň také tato péče posiluje vaše vzájemné pouto a udržuje vašeho čtyřnohého kamaráda v čistotě.

Faktory ovlivňující kvalitu srsti u psů

Potřebujete dostat srst vašeho chlupatého psího miláčka opět do kondice? Následující faktory mohou její kvalitu výrazně ovlivnit:

  • správná výživa
  • péče o srst
  • genetika
  • zdravotní stav
  • životní prostředí

Výživové tipy pro zdravější a krásnější srst

Vsaďte na čerstvé syrové maso

I když výrobci granulí prodávaných v obchodech mohou deklarovat vysoké množství živin a vitamínů, po několika měsících ve skladu ovšem může být situace jiná. Nikdo vám také nemůže zaručit kolik živin je skutečně pes schopen vstřebat. Pokud se chcete nepřirozeným ingrediencím vyhnout, vsaďte na jídelníček obsahující syrové maso v potřebné krmné dávce nebo na vyvážený BARF jídelníček. Ten dodá vašemu hafanovi všechny potřebné živiny ve vyváženém množství.

Omega-3 a omega-6 mastné kyseliny

Také oleje a ryby zajistí zdravou, lesklou a krásnou srst. Jejich nedostatek ve stravě způsobí to, že srst bude matná a suchá. Skvělým zdrojem omega mastných kyselin jsou sardinky, losos nebo tuňák a také nejrůznější oleje (například lněný). V jídelníčku by se ryby měly objevit alespoň 1x – 2x týdně. Pokud ryby pejskovi nechutnají, je možné je nahradit olejem. Účinek by se měl projevit přibližně po 6 týdnech.

Tipy, jak správně pečovat o srst psa

  1. Pravidelné koupání – důležitá je i kvalitní kosmetika. Obzvláště v případě problematické srsti je vhodné volit přírodní a šetrné šampony. Poškozenou srst pomůže regenerovat kondicionér z růže, přípravky obsahující bambucké máslo nebo ovesný extrakt, které pomáhají kůži hydratovat.
  2. Kartáčování – vyčesávání pomáhá stimulovat kůži a folikuly chlupů a v důsledku toho dochází k přirozenému obnovení tvorby olejů a lesku. Zároveň také dochází k masírování pokožky a jejímu lepšímu prokrvení, což podporuje růst srsti. U psů s kratší srstí postačí kartáčování 1x týdně, v případě delší srsti je kartáčování nutné několikrát týdně.
  3. Stříhání drápů – o drápky je důležité pečovat stejně jako o tlapky. Psi, kteří neběhají příliš po tvrdém povrchu, budou vyžadovat častější úpravu drápků, protože se jim tolik neopotřebovávají.
  4. Čištění uší – alespoň 1x týdně je nutné zkontrolovat uši, abyste zjistili, zda není nutné je vyčistit. Během jara a léta, kdy je pes více venku, je nutné uši čistit častěji než v zimě.
  5. Ochrana před vnějšími vlivy – nejrůznější ochranné krémy pomohou pokožku i srst chránit před působením vnějších vlivů (smog, mráz atd.).

Specifické potřeby různých typů srsti 

Dlouhá srst uvítá péči v podobě šamponů s kondicionérem. Zároveň je také náročnější na česání. Díky kondicionéru se vám bude mnohem snáze rozčesávat.

Hladkou srst je potřeba vyčesávat prosti směru růstu chlupů a po vyčesání je vhodné vykoupání v šetrném šamponu. Hrubou srst není vhodné stříhat, ale měla by se upravovat tzv. trimováním. Jedná se o speciální trimovací hrabla, která ji vytrhávají i s kořínky a postupně narůstá nová a odolnější. Psy s kudrnatou srstí je nutné koupat častěji, a kromě pravidelného česání je nutné srst upravovat i střihem.

Prověřená kvalitaod roku 1937

Kvalita prověřená časem. Věnujeme se prodeji a distribuci holandských krmiv, které se na trhu objevili již v roce 1937. Naše granule získali certifikaci kontroly bezpečnosti, kvality potravin i certifikaci výrobní kvality.
IFS Food certifikát kvality

IFS Food certifikát kvality

Granule bardog získali certifikaci IFS Food kontroly bezpečnosti a kvality potravin.

Více
GMP + certifikát výrobní kvality

GMP + certifikát výrobní kvality

Za dodržování nejpřísnějších norem a předpisů v celém výrobním postupu.

Více
Rychlé doručení

Rychlé doručení

Veškeré zboží držíme skladem. Odesíláme zpravidla do 24 hodin od objednání.

Více
100 % bezpečný nákup

100 % bezpečný nákup

Bezproblémová možnost výměny a vrácení zboží.

Více
mobile app
Máme mobilní aplikaci. Stáhněte si ji zdarma.
google play apple store