To, aby pes přijal granule jako součást své stravy hraje důležitou roli pro jeho zdravý růst a vývoj. Máte doma psa, který odmítá jíst granule? Inspirujte se radami a vychytávkami, jak přimět psa k přechodu na granule a jak ho naučit tomuto způsobu stravování efektivně a bez problémů. Vyzkoušejte osvědčené tipy na konkrétní postupy a strategie, které můžete použít k úspěšnému zavedení granulí do stravy svých mazlíčků.

Důvody, proč pes granule odmítá

Důvodů toho, proč váš chlupatý čtyřnohý kamarád nechce jíst suché krmivo, může být několik.

Někteří psi mohou granule odmítat, a to například z toho důvodu, že se po nich necítí dobře. To může mít souvislost s alergií nebo intolerancí na některou obsaženou složku. Důvodem může být ale i příliš dlouhé skladování krmiva, které psovi jednoduše nechutná.

Pokuste se zjistit, co může být příčinou odmítání suchého krmiva a co je možné udělat pro to, aby se váš pejsek zpět vrátil k jídlu. Musíte se ovšem připravit na to, že možná půjde o běh na dlouhou trať a že to nebude tak jednoduché, jak se zprvu mohlo zdát.

Tipy, jak postupovat při přechodu na granule

Porada s veterinářem

Pokud máte doma štěně, které odmítá jíst granule, poraďte se o tomto problému s veterinářem. Problémem může být například prořezávání zubů nebo bolesti bříška. U dospělého psa může mít nechuť k suchému krmivu důvod v nějakém zdravotním problému. Návštěva veterináře vám pomůže zjistit příčinu obtíží nebo nasadit speciální dietní či hypoalergenní krmivo.

Rituály

Zavedení rituálů může při přechodu na granule nebo pro znovuobjevení jejich chuti výrazně pomoci. Důležité je především správné načasování krmení a zavedení pravidelných časů, která budou určena k jídlu. Pokud si totiž může pejsek přijít k plné misce kdykoliv se mu jen zachce, jídlo pro něj přestává být zajímavá a postrádá smysl. Přimějte vašeho hafana k tomu, aby považoval granule za něco atraktivního a aby o něj mohl usilovat. Věřte, že pak granule z misky velice rychle zmizí. Pravidelné jídlo ve stanovený čas, totiž psům dodává pocit jistoty a stability. Rádi si tak počkají na plnou misku. Také žaludeční šťávy se budou vylučovat efektivněji když bude žaludek plnější. I z tohoto důvodu je vhodné podávat dvě větší porce jídla denně než více menších porcí.

Kombinace s oblíbenými pamlsky

Jednou z možností, jak přimět pejska, aby mu granule zachutnaly, je počáteční kombinování s oblíbenými pamlsky.

Čerstvost krmiva

Důležité je myslet na to, aby byly granule co nejčerstvější a správně skladované. Uchovávejte je ideálně v uzavřené nádobě. Myslete také na to, aby nebylo krmivo na misce příliš dlouhou dobu. Na místě je také patřičná hygiena. Pejskovi se bude rozhodně lépe jíst z čisté misky. Pokud ani tak nic nesní, misku jednoduše ukliďte a nenechávejte mu ji příliš dlouho na očích. Krmivo nechte dostupné maximálně 30 minut.

Důležitost vytrvalosti a tréninku při učení psa na granule

V neposlední řadě je i velmi důležité obrnit se při učení psa novému stravovacímu režimu notnou dávkou trpělivosti. Tento proces může být poměrně náročný a může vyžadovat čas a trpělivost. Klíčové je pozitivní posilování a tréninkové techniky při učení psa jíst granule.

Vyplatí se také vysílat ty správné signály. Pes z vás totiž vycítí vaše pocity a chování, což může celý proces narušit. Každopádně sami rozhodně neexperimentujte a nestanovujte diagnózu. Tím byste svému pejskovi mohli uškodit. Raději se obraťte na odborníka a o problémech a jejich řešení se s ním poraďte.

Prověřená kvalitaod roku 1937

Kvalita prověřená časem. Věnujeme se prodeji a distribuci holandských krmiv, které se na trhu objevili již v roce 1937. Naše granule získali certifikaci kontroly bezpečnosti, kvality potravin i certifikaci výrobní kvality.
IFS Food certifikát kvality

IFS Food certifikát kvality

Granule bardog získali certifikaci IFS Food kontroly bezpečnosti a kvality potravin.

Více
GMP + certifikát výrobní kvality

GMP + certifikát výrobní kvality

Za dodržování nejpřísnějších norem a předpisů v celém výrobním postupu.

Více
Rychlé doručení

Rychlé doručení

Veškeré zboží držíme skladem. Odesíláme zpravidla do 24 hodin od objednání.

Více
100 % bezpečný nákup

100 % bezpečný nákup

Bezproblémová možnost výměny a vrácení zboží.

Více
mobile app
Máme mobilní aplikaci. Stáhněte si ji zdarma.
google play apple store