Pořídili jste si štěně labradora a vybíráte vhodné krmení? Inspirujte se radami pro nové majitele labradorských štěňat, kteří jim chtějí dát to nejlepší. Kromě tipů, jak vybrat vhodné granule pro štěně labradora, nechybí ani rady, jak vytvořit stravovací plán, který poskytne potřebné výživné látky, ale zároveň budou krmiva štěněti chutnat.

Důležitost vyvážené stravy pro štěňata labradorů

Nepodceňte význam výběru kvalitních potravin a důležitost vyvážené stravy pro štěňata labradorů. Při výběru vhodného krmiva myslete na přizpůsobení individuálním potřebám vašeho pejska. Vyvážená strava bohatá na cenné živiny, jako jsou vitamíny a minerály, je důležitá pro zdravý vývoj štěňat labradorů.

Je důležité myslet na to, že požadavky na výživu štěněte a dospělého psa se výrazně liší. Důsledky nevhodně zvoleného krmiva se nemusí projevit hned, ale mohou přinášet různá zdravotní rizika v dospělém věku. V prvních 6 měsících života labradora by mělo být krmivo zaměřené na pokrytí jeho energetické potřeby, ale zároveň by také nemělo obsahovat příliš mnoho vitamínů a minerálů. To by totiž mohlo mít negativní vliv na vývoj kosterního aparátu pejska.

Frekvence krmení štěňat labradora

Štěně labradora byste měli krmit častěji a v menších porcích, a to kvalitním suchým krmivem.

Druh a množství krmiva volte vždy podle stáří a fyzické aktivity psa. Labradoři jsou kromě nekonečné lásky k člověku typičtí také svým neutuchajícím apetitem. Jsou totiž schopni sníst téměř všechno, co jim nabídnete. Velmi důležité je štěně labradora nepřekrmovat a nedávat mu příliš mnoho pamlsků. V takovém případě by se totiž u labradora mohla rozvinout nadváha, s čímž jsou spojena i nejrůznější zdravotní rizika.

Myslete proto na dodržování krmných dávek pro štěně labradora a v případě, pokud by se u vašeho psího miláčka nadváha přece jen objevila, poraďte se s veterinářem o výběru vhodného krmiva pro labradory s nadváhou. Po jídle je důležitý odpočinek, a to alespoň po dobu 2 hodin. Díky tomu zajistíte pejskovi lepší trávení a také předejdete torzi žaludku.

Potřeba jídla s ohledem na věk štěněte

Labradorský retrívr má stejně jako ostatní velká plemena rychlý růst. Určitě není vhodné krmit labradora pouze 1x denně. Krmná dávka by měla být rozdělena do více denních jídel.

  • ve 2 měsících by měl pejsek konzumovat přibližně 250-300 gramů krmiva, a to v 5 dávkách za den
  • ve 3 měsících by to mělo být 350-400 gramů krmiva ve 3 dávkách denně
  • od 6. měsíce věku by měl být příjem krmiva 450 gramů rozdělený do 2 denních dávek

Důležitost pitného režimu

Kromě kvalitního krmiva pro štěňata je důležité také pravidelné doplňování tekutin. Stejně jako krmivo i voda by měla mít pokojovou teplotu. Vodu z kohoutku proto nechte alespoň 1 hodinu odstát. Kromě toho, že si získá příjemnou pokojovou teplotu, dojde také k vyprchání chloru, který pejskům příliš nevoní, a bude mít příjemnější chuť.

TIP: Přečíst si můžete rovněž i to, jak krmit štěně jorkšíra.

Jedinečné dobroty, které si zamilují i ti nejvybíravější labradoři

Jednou za čas samozřejmě svému čtyřnohému chlupatému mazlíčkovi můžete nějakou tu dobrotu dopřát. I na zdravých krmivech si může takový zmlsaný labrador pochutnat. Vsaďte proto na zdravé pamlsky, které jsou vhodné jako doplňkové krmivo. Ideální volbou je například kvalitní sušené maso. To je totiž bohaté na bílkoviny, které jsou nejdůležitější složkou potravy pro štěňata labradora. Kromě toho také lahodná pochoutka v podobě sušeného maso pomáhá posilovat žvýkací svaly a prospívá chrupu pejska.

Prověřená kvalitaod roku 1937

Kvalita prověřená časem. Věnujeme se prodeji a distribuci holandských krmiv, které se na trhu objevili již v roce 1937. Naše granule získali certifikaci kontroly bezpečnosti, kvality potravin i certifikaci výrobní kvality.
IFS Food certifikát kvality

IFS Food certifikát kvality

Granule bardog získali certifikaci IFS Food kontroly bezpečnosti a kvality potravin.

Více
GMP + certifikát výrobní kvality

GMP + certifikát výrobní kvality

Za dodržování nejpřísnějších norem a předpisů v celém výrobním postupu.

Více
Rychlé doručení

Rychlé doručení

Veškeré zboží držíme skladem. Odesíláme zpravidla do 24 hodin od objednání.

Více
100 % bezpečný nákup

100 % bezpečný nákup

Bezproblémová možnost výměny a vrácení zboží.

Více
mobile app
Máme mobilní aplikaci. Stáhněte si ji zdarma.
google play apple store