Vybíráte vhodné granule pro svého čtyřnohého chlupatého kamaráda? Pokud vašeho pejska trápí nejrůznější alergie nebo zažívací potíže, je na místě zvážit řešení v podobě hypoalergenních granulí. Prozkoumejte svět hypoalergenních granulí a zjistěte, co přesně znamená u granulí označení hypoalergenní a proč byste takovou etiketu měli pro zdraví psa brát vážně.

Označení hypoalergenní ve světě granulí pro psy

Dopřejte svému čtyřnohému psímu miláčkovi zdravou a vyváženou stravu. Kompletní a vyvážená strava pro pejsky je základem k jejich zdravému a bezproblémovému vývoji. Jenže co když váš chlupatý kamarád trpí nějakými alergiemi nebo má citlivější zažívání? V takové chvíli je čas na kvalitní hypoalergenní krmivo. Označení hypoalergenní v překladu znamená „pod normálem“ či „lehce alergický“ nebo také „s nízkou pravděpodobností vyvolat alergickou reakci“.

Mezi granulemi najdete široký výběr variant určených pro štěňata i dospělé psy. Hypoalergenní granule jsou vyrobené z kvalitních ingrediencí, které jsou snadno stravitelné, a tak pomáhají předcházet riziku vzniku alergických reakcí. Hypoalergenní granule pro psy jsou navíc vhodné pro všechna plemena i věkové kategorie a velikosti.

Jaké složky v krmivech pro psy nejčastěji způsobují alergické reakce

Mnoho zvířat trpí alergií nebo zvýšenou citlivostí na lepek. Podle různých zdrojů nejčastěji u pejsků způsobují alergické reakce tyto složky krmiva:

  • mléčná bílkovina
  • sójová bílkovina
  • pšeničná bílkovina
  • hovězí bílkovina

Co by měly hypoalergenní granule splňovat

Kvalitní hypoalergenní granule pro psy by měly obsahovat minimum surovin a ideálně také jen jeden typ živočišného proteinu a sacharidů. Nízký počet použitých surovin totiž výrazně snižuje pravděpodobnost obsahu alergenního zdroje. Suroviny by měly být vysoce stravitelné a měly by být použity takové, které jsou známé pro nízké riziko vzniku alergií.

Novinka ve světě hypoalergenních granulí pro psy

Poměrně velkou novinkou mezi hypoalergenními pro psy jsou granule s obsahem složky s názvem „novel protein“ neboli neobvyklý protein. Tato složka obsahuje maso z takových zvířat, u kterých je předpoklad, že s ním ještě pes nepřišel do styku (např. zvěřina, králičí maso, klokaní maso nebo maso z pštrosa apod.). Tímto opatřením se výrazně snižuje riziko vzniku alergií.

Jak u pejska rozpoznat alergii nebo intoleranci

Jak poznáte, že má pejsek na některou složku z krmiva alergii nebo intoleranci? Jednoduše pozorujte svého pejska po krmení a sledujte, zda nezvrací, nemá průjem nebo ho netrápí svědění kůže. Objevit se mohou také lupy nebo záněty uší. V takovém případě je s největší pravděpodobností na vině alergie nebo intolerance na nějakou složku, kterou používané krmivo obsahuje a je na čase vybrat vhodné hypoalergenní krmivo.

Jak vybrat ty nejlepší hypoalergenní granule pro vašeho pejska

Udělejte tu nejlepší volbu ohledně vhodného krmiva pro svoje chlupaté parťáky. Ať už vašeho psíka trápí žaludeční, střevní nebo kožní obtíže, je důležité vybrat opravdu kvalitní krmivo, které mu nezpůsobí žádné potíže. Kromě výběru vhodných granulí myslete i na správný výběr pamlsků, které by také neměly obsahovat složky způsobující alergie.

Pokud si nejste jisti vhodným výběrem krmiva pro alergické psy, navštivte se svým chlupatým kamarádem veterináře, který z rozboru krve zjistí, zda je příčinou opravdu alergie a dá vám seznam všech surovin, které takovou alergii způsobují a neměly by se proto v krmivu objevit.

Prověřená kvalitaod roku 1937

Kvalita prověřená časem. Věnujeme se prodeji a distribuci holandských krmiv, které se na trhu objevili již v roce 1937. Naše granule získali certifikaci kontroly bezpečnosti, kvality potravin i certifikaci výrobní kvality.
IFS Food certifikát kvality

IFS Food certifikát kvality

Granule bardog získali certifikaci IFS Food kontroly bezpečnosti a kvality potravin.

Více
GMP + certifikát výrobní kvality

GMP + certifikát výrobní kvality

Za dodržování nejpřísnějších norem a předpisů v celém výrobním postupu.

Více
Rychlé doručení

Rychlé doručení

Veškeré zboží držíme skladem. Odesíláme zpravidla do 24 hodin od objednání.

Více
100 % bezpečný nákup

100 % bezpečný nákup

Bezproblémová možnost výměny a vrácení zboží.

Více
mobile app
Máme mobilní aplikaci. Stáhněte si ji zdarma.
google play apple store