Máte psa většího plemene a chcete mu dopřát kvalitní stravu? Kvalitní výživa hraje u větších psů důležitou roli pro zdravý vývoj i prodloužení délky života. Jak vybrat ty nejlepší granule pro velké psy? Inspirujte se užitečnými radami a doporučeními při výběru granulí pro tyto psy. Zjistěte, jak najít granule, které budou odpovídat potřebám vašeho psa.

Význam kvalitní stravy pro zdraví a pohodu psů

Vhodně zvolená výživa pro psi hraje důležitou roli pro správný vývoj, zdraví a pohodu psů. Kvalitní krmivo by mělo podporovat vývoj organismu psa, prospívat jeho zdraví a v neposlední řadě by mu mělo i chutnat. A jak poznat, že jste vybrali opravdu kvalitní krmivo? V tomto ohledu je možné se řídit trusem psa. V případě, že je strava plně vyvážená a dobře stravitelná, tak ji pes využije téměř beze zbytku. Výkaly jsou v takové chvíli malé a pevné, bez nepříjemného zápachu.  

Specifické potřeby výživy velkých psů

Jaké mají velcí psi specifické potřeby, co se týče výživy? Velcí psi potřebují takové krmivo, která jim dodá více energie.

U velkých psů je důležitým faktorem také potřeba kloubní podpory. Klouby velkých psů jsou totiž výrazně zatěžovány, a to každý den, nejen u aktivních psů. A právě z tohoto důvodu by krmivo pro velké psy mělo obsahovat glukosamin a chondroitin, které napomáhají ke zdravému udržení kloubních chrupavek.

Krmivo by zároveň mělo obsahovat dostatečné množství vitamínů a minerálních látek. Při výběru vhodného krmiva je také na místě zohlednit aktivitu psa a zvážit, zda je pro něj vhodné hodně výživné nebo naopak dietní krmivo.

Jak správně číst a interpretovat etikety na obalech granulí?

Není zrovna jednoduché rozpoznat kvalitní krmivo pro psy. Jediné správné informace, které musí výrobce granulí uvádět podle skutečností, najdete na obalu krmiva.

Jak tedy správně číst a interpretovat informace na etiketách obalů granulí? Většina výrobců chce zákazníky upoutat velkým písmem a zajímavými obrázky. Nezapomínejte ovšem důkladně číst i informace psané menším písmem. Složky obsažené v krmivu jsou uvedené sestupně podle jejich obsahu. Na prvním místě tedy najdete nejvíce zastoupenou složku.

Typy granulí pro velké psy

  • Extrudované granule – jsou vyráběny nejčastější metodou, vytlačováním, kdy jsou suroviny rozemlety a směs se v kombinaci s vodní párou protlačí lisovadly určujícími konkrétní tvar granulí. Díky tomu, že jsou tyto granule křupavější, pomáhají udržovat čistý chrup psů. Tento typ granulí uspěl u psů především, co se týče lepší chuti.
  • Granule lisované za studena – jsou vyráběny šetrnou metodou lisování, takže všechny látky jsou zachovány ve své přirozené podobě. Navíc za studena lisované granule nebobtnají v žaludku, takže je minimální riziko tzv. torze žaludku. Přirozený obsah vlákniny zároveň zajišťuje lepší trávení.
  • Pečené granule pro psy – suroviny jsou tepelně upravovány, a to při nižších teplotách, než je tomu při výrobě extrudovaných granulí. V potravě tak zůstává více živin. Nevýhodou tohoto typu granulí je ovšem jejich snížená doba trvanlivosti.

Na co se při výběru granulí zaměřit

Obsah masa

Důležité je, aby v krmivu převažovalo maso, protože je bohaté na důležité bílkoviny. Maso by tedy ve složení mělo být na prvním místě. Záleží ovšem, jestli je v čerstvém či sušeném stavu. Čerstvé maso totiž obsahuje velkou část vody, která je odstraněna během výroby a tím se obsah suroviny sníží. Následovat by tedy na seznamu mělo sušené nebo dehydrované maso.

Způsob konzervace

Při výběru granulí se zaměřte i na způsob konzervace. Ideální volbou je přírodní způsob konzervování pomocí rozmarýnu a vitamínu E. Naopak se vyhýbejte konzervantům, jako je například BHA a BHT, které mohou mít toxické a karcinogenní účinky.

Prověřená kvalitaod roku 1937

Kvalita prověřená časem. Věnujeme se prodeji a distribuci holandských krmiv, které se na trhu objevili již v roce 1937. Naše granule získali certifikaci kontroly bezpečnosti, kvality potravin i certifikaci výrobní kvality.
IFS Food certifikát kvality

IFS Food certifikát kvality

Granule bardog získali certifikaci IFS Food kontroly bezpečnosti a kvality potravin.

Více
GMP + certifikát výrobní kvality

GMP + certifikát výrobní kvality

Za dodržování nejpřísnějších norem a předpisů v celém výrobním postupu.

Více
Rychlé doručení

Rychlé doručení

Veškeré zboží držíme skladem. Odesíláme zpravidla do 24 hodin od objednání.

Více
100 % bezpečný nákup

100 % bezpečný nákup

Bezproblémová možnost výměny a vrácení zboží.

Více
mobile app
Máme mobilní aplikaci. Stáhněte si ji zdarma.
google play apple store