Máte doma pejska menšího plemene, který trpí nadváhou, a chcete mu dopřát kvalitní a zdravou stravu? Inspirujte se tipy a doporučeními, jak správně vybrat dietní granule pro malé psy, abyste zajistili optimální výživu a zdravé svého čtyřnohého mazlíčka. Inspirujte se konkrétními postupy a strategiemi k výběru vhodných granulí.

Důležitost správné výživy pro malé psy

Správně zvolená výživa pro malé psy hraje důležitou roli pro jejich zdraví a blahobyt. I když jsou psy malých plemen vzrůstem malí, jejich nutriční potřeby jsou stejně významné jako u větších psů. Jejich malý žaludek navíc omezuje množství potravy, které jsou schopni najednou zkonzumovat. Proto je velmi důležité, aby jejich strava byla nutričně vyvážená a výživná. Kvalitní strava pomáhá udržovat lesklou a zdravou srst, posiluje imunitní systém a podporuje celkovou kondici psů.

Faktory, které je potřeba při výběru dietních granulí zvážit

Při výběru dietních granulí je u psa potřeba zvážit několik důležitých faktorů:

  • věk
  • velikost
  • rasa
  • zdravotní potřeby
  • životní styl a aktivita

Důvody, proč psovi dávat dietní granule

Důvodů, proč je nutné malým psům nasadit dietní granule může být hned několik:

  • veterinární dieta – tato dieta je nasazena z důvodu nejrůznějších zdravotních obtíží (např. jaterní dieta, ledvinové kameny, alergie na různé typy masa apod)
  • kastrovaní nebo starší psi – tito psi nemají už takový výdej energie, a tak se u nich může velice snadno rozvinout nadváha. Někdy stačí ubrat z běžné denní dávky granulí, což se ale všem pejskům nemusí líbit. V některých případech je proto na místě zavést dietní granule se sníženým obsahem tuků.

Tipy, jak vybrat granule s odpovídajícím složením

1. Bílkoviny jako základní stavební kámen zdraví psů

Bílkoviny jsou základní živinou pro velké i malé psy. Jsou důležité pro stavbu a obnovu tkání, udržování zdravé a lesklé srsti i pro podporu imunitního systému. Pro psy malých plemen jsou klíčové vysoce kvalitní bílkoviny podporující jejich aktivní styl a udržující jejich zdraví. Vhodnou volbou jsou živočišné bílkoviny:

  • kuřecí maso
  • krůtí maso
  • hovězí maso
  • jehněčí maso
  • rybí maso

Kvalitní granule by měly obsahovat alespoň 30 % masa v sušeném stavu.

2. Sacharidy – důležitý zdroj energie

Sacharidy jsou pro psy malých plemen hlavním zdrojem energie. Vynikajícím zdrojem komplexních sacharidů jsou celozrnné obiloviny, které jsou bohatá na vlákninu napomáhající trávení. I přesto, že sacharidy představují důležitou součást potravy psů malých plemen, neměly by být její hlavní složkou. Granule by měly ve větší míře obsahovat bílkoviny a tuky, sacharidy jen z menší části.

3. Tuky – zásobárna energie

Tuky mají pro celkovou pohodu a zdraví malých psů zásadní význam. Esenciální mastné kyseliny, jako jsou omega-3 a omega 6 kyseliny podporují zdravou kůži, lesklou srst a správnou činnost mozku.

4. Nezbytné vitamíny a minerály

Vitamíny a minerály jsou nezbytné pro dlouhou řadu tělesných funkcí. Psi malých plemen potřebují vitamíny skupiny B, vitamín A a vitamín C. Důležitými minerály jsou železo, selen, mangan nebo také jód.

5. Vláknina pro správné trávení

Vláknina obsažená v granulích je klíčová pro správně fungující trávicí systém a pro správnou funkci střev. Napomáhá k lepšímu zasycení a zlepšuje kontrolu hladiny sacharidů v krvi. Kromě toho také udržuje správné bakteriální kultury v tlustém střevě a napomáhá v boji proti obezitě.

Prověřená kvalitaod roku 1937

Kvalita prověřená časem. Věnujeme se prodeji a distribuci holandských krmiv, které se na trhu objevili již v roce 1937. Naše granule získali certifikaci kontroly bezpečnosti, kvality potravin i certifikaci výrobní kvality.
IFS Food certifikát kvality

IFS Food certifikát kvality

Granule bardog získali certifikaci IFS Food kontroly bezpečnosti a kvality potravin.

Více
GMP + certifikát výrobní kvality

GMP + certifikát výrobní kvality

Za dodržování nejpřísnějších norem a předpisů v celém výrobním postupu.

Více
Rychlé doručení

Rychlé doručení

Veškeré zboží držíme skladem. Odesíláme zpravidla do 24 hodin od objednání.

Více
100 % bezpečný nákup

100 % bezpečný nákup

Bezproblémová možnost výměny a vrácení zboží.

Více
mobile app
Máme mobilní aplikaci. Stáhněte si ji zdarma.
google play apple store